![]() |
Somon Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Nasıl Pişirilirsomon balığı pişirmek - somon balığınının yararları - soslu somon tarifi - somon sosu nasıl hazırlanırSomon balığı soğuk denizleri sevmiş olduğu için Türkiye’de genellik Norveç’ten ithal ediliyor ![]() ![]() Somonu balıkçı ve marketlerde; dilimlenmiş, fümelenmiş, bütün ya da fileto olarak bulunabilir ![]() Somon, omega-3 yönünden epey zengin olan bir balık türüdür ![]() ![]() ![]() Somon Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler; 1- Fileto Somon 2- 1 Adet orta boy soğan 3- 5-6 Adet defneyaprağı 4- 1 demet dereotu 5- 1 Adet limon 6- 8-10 Tane karabiber 7- 1 Çorba kaşığı zeytinyağı Sos İçin Gerekli Malzemeler; 1- 1 Çorba kaşığı hardal 2- 3 Çorba kaşığı mayonez 3- 1 Çorba kaşığı şeker 4- 1 Limon suyu 5- 1 Çay kaşığı karabiber 6- İsteğe göre tuz Somon Balığı Yapılışı; 1- Soğanları doğrayın 2- Limonu dilimleyin ![]() 3- Bir tencerenin içerisine soğanları, limonu, zeytinyağını, defneyaprağını, tane karabiberi, tuz ve dereotunu koyun ![]() 4- Üstüne somon filetolarını yerleştirin ![]() 5- Malzemenin üstünü aşmayacak derecede sıcak su koyun ![]() 6- Tencere kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() 7- Sos için bir kabın içerisinde hardal, mayonez, şeker, limon suyu ve karabiberi harmanlayın ![]() 8- Pişmiş olan somonlar tabağa alındığı zaman üstüne sos döküp servise hazırlayın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|