Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, palamut

Cevizli Palamut

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Palamut



Gereçler:

1 adet iri palamut balığı

1 çay bardağı zeytinyağı

2-3 adet büyük boy domates

7-8 adet tatlı yeşil sivri biber 2 baş orta büyüklükte soğan

150-200 gr dövülmüş ceviz içi

1 adet limon

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Yanmaz bir tavaya zeytinyağının yarısı dökülür Soğanlar küçük küçük doğranarak tavaya atılır Hafif pembeleşmeye başladığında içine küçük küçük doğranmış biberler eklenir Biberler de hafif ölünce, içine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir Tuz ve karabiber ilave edilir Domatesler suyunu çekmeye başlayınca altı karartılır Palamut temizlendikten sonra yuvarlak dilimler halinde parçalara ayrılır Balıklar altı zeytinyağlanmış cam tepsiye yerleştirilir Üzerine yanmaz tavadaki karışım yayılarak dökülür (karşımın domatesten dolayı sulu olması gerekir) Bu haliyle 250 derecede ısıtılmış fırına sürülür Fırında 20-25 dk pişirilir Daha sonra fırından alınarak üzerine dövülmüş ceviz içi dökülür 15 dk daha fırında pişirilir Sıcak şekilde servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.