![]() |
Kuru İncirli Alabalık İzgarası Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncirli Alabalık İzgarası Nasıl PişirilirKuru İncirli Alabalık Izgarası - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Tarifi - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Yapılışı - Deniz Ürünleri Malzemeler : 4 alabalık (her biri yaklaşık 350 g temizlenip, yüzgeçleri kesilmiş) 12 kuru incir (her biri ortadan 2 'ye kesilmiş) 3 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tarifi: İncirler, 1 bardak su ve sirkenin 2 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi kısıkateşe oturtarak, incirleri 10 dakika pişirin ![]() ![]() Alabalıklardan birini tezgâha koyup, keskin bir bıçakla başını keserek, atın ![]() ![]() Bu yarma işlemini sırt kılçığının öbür yanına da uygulayıp, bir mutfak makasıyla balığın sırt kılçığını kuyruğa yakın bir yerden kesin ve parmaklarınızla çıkarıp atın ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın, incirleri pişme suyundan çıkarıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() Hardalı ve kalan sirkeyi ekleyip, karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın ![]() Alabalıkları derileri alta gelecek biçimde ateşe dayanıklı bir seramik (ya da cam) tabağa yerleştirip, kenarlarını hafifçe altlarına kıvırın ![]() ![]() Tabağı fırın ızgarasının 7,5 cm altına yerleştirip, balıkları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) ızgara edin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|