Kiremitte Kaşarlı Alabalık |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiremitte Kaşarlı AlabalıkKaşarlı Alabalık - Alabalık Tarifi - Kiremitte Kaşarlı Alabalık Nasıl Pişirilir Gerekli malzemeler: 1- Kaç kişilik olacaksa o kadar alabalık 2- Domates ve yeşil biber 3- Soğan 4- Yaprak defne 5- Kekik 6- Tereyağ 7- Rendelenmiş taze kaşar peynir Tarifi: Öncelikle domateslerimi küp küp doğruyoruz, soğanlarıda ince ince doğruyoruz, biberleride halka halka Hepsini bi kabın içine boşaltıp üzerine biraz tuz ve kekikte ekleyip harcı güzelce karıştırıyoruz Fotoğraftada görüldüğü üzere balığımızı kiremit tabağımıza yatırıyoruz ve hazırladığımız harcıda balıkların üzerine seriyoruz Bunlarında üzerine defne yapraklarından ve parça parça tereyağlarından koyuyoruz Ve tabakları daha önceden ısıttığımız fırına atıyoruz fırının derecesi 180-200 derece gibi olacak Tam olarak şu kadar dakika demiyorum ama arada bi kontrol edeceksiniz, pişmesine yakın kiremit tabaklarımızı çıkarıp, rendelenmiş kaşar peynirimizide balıkların üzerine serip tekrardan fırına atıyoruz 3-5 dakika kadar fırında tutuyoruz kaşar eriyene kadar daha sonra fırından çıkarıp, afiyetle yiyoruz alıntı |
|