06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Tarzı Karides
Meksika Tarzı Karides Tarifi - Meksika Tarzı Karides Nasıl Yapılır - Meksika Tarzı Karides Malzemeleri
1 Eğer taze karidesle derin dondurulmuş karidesi öneririz – doğru şekilde çözdürüldüklerinde çok iyi sonuç verir Taze karidesi ise şöyle hazırlayabilirsiniz: ellerinizle baş ve bacakları ayırın, sonra kabuklarını soyun Kabuklar kolayca çıkar Kuyrukları bırakın, daha hoş bir görüntü verir
2 Karidesleri temizlemek için karidesi sırtüstü çevirin ve keskin bıçakla ortasına kesik yapın ( dikkat edin, tamamen bölmeyin) Başparmağınızla ortasını açın ve bıçak ucuyla kahverengi-siyah ipliği ( karides bağırsağı) çıkarın Karidesleri yıkayıp kağıt havlu ile kurutun Artık kullanıma hazırdır
Malzemeler:
1 150 gr jumbo karides,
2 Acı sos (miktarı isteğe bağlı),
3 Yarım çay bardağı sıvıyağ,
4 1 çay kaşığı Meksika baharatı,
5 1 çay kaşığı kişniş,
6 3-4 diş sarımsak,
7 Tuz
apılışı:
Sıvıyağı bir tavada ısıtın Karidesleri ekleyerek soteleyin 2-3 dakika soteledikten sonra Meksika baharatı, tuz, acı sos ve sarımsağı ilave edin Ocaktan almadan önce kişnişi ekleyip sıcak servis yapın
Not: İsteğe göre fesleğen ile süslenir ya da fesleğen sosu hazırlayarak servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
|
|
|