![]() |
Tuzda Eşkina Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzda Eşkina BalığıEşkina Balığı - Tuzda Eşkina Balığı Tarifi - Eşkina Balığı Nasıl Pişirilir Balık için malzemeler : 2650 gr öğütülmüş kaya tuzu ![]() 5 adet yumurtanın akı ![]() ½ Bardak su ![]() Balığın temizlenmesi : Balığı pullarını kesinlikle kazımıyoruz, sadece içini temizliyoruz ![]() ![]() Uygulaması : Öncelikle yumurta akını ve suyu bir kapta karıştırdım, daha sonra tuzu ilave ederek iyice karışmasını sağladım ![]() Harç kıvamını aldığında diğer işleme geçiniz Daha sonra Fırın tepsisinin zeminine tuz yapışmasını önlemek için fırın kağıdı serin ![]() Daha sonra balığı tuzun üzerine koyun Balığı zemine yerleştirdikten sonra, balık hava almayacak şekilde bir spatula yardımı ile kaplıyoruz ![]() ![]() Fırınımızı daha önceden ısıtmak için açmıştık, 300 derece ısıya ayarlayıp balıkları fırına verin ![]() Fırından çıkmış olan tuzlu balığımızı, bıçak ve çekiç yardımı ile kenarlarından balığa zarar vermeyecek bir şekilde tuzu kırıyoruz ![]() Daha sonra balığın beyaz etini servis tabağımıza alıyoruz |
![]() |
![]() |
|