06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Köftesi
Alabalık Yemekleri - Alabalık Tarfileri - Alabalık Köftesi Nasıl Yapılır - Alabalık Hakkında
ALABALIK KÖFTESİ
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) un
60 gr (1/4 su bardağı) acı krema
200 gr alabalık filetosu (kıyma haline getirilmiş)
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı yağı hafif ateşte eritiniz Tavayı ateşten alarak tahta bir kaşıkla unu tereyağa ekleyip pürtüksüz olana kadar karıştırınız Hemen sonra, yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek, kremasını ekleyiniz Tavayı, tekrar ateşe koyup 2-3 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp içine balığı, yumurtayı, tuzu, kırmızı ve karabiberi koyarak iyice karıştırınız Bu karışımı bir kaba koyup, 30 dakika kadar dinlendirmek için buzdolabına kaldırınız
Kalan tereyağ ile orta boy bir tavayı yağlayınız Yarısına kadar sıcak su doldurup tavayı ateşe koyunuz Su kaynayana kadar ısıtınız
Bu arada kâseyi buzdolabından alınız Karışımın kaşıklara yapışmaması için her gerektiğinde soğuk suya sokarak, kâsedeki karışımı iki tatlı kaşığına silme doldurunuz Sonra kaşıkları üst üste bastırarak meydana getireceğiniz köfteleri sıcak suda pişiriniz Köfteleri 10-15 dakika, kabarıp sertleşene kadar pişirdikten sonra, hemen kevgirle alıp bir tabakta süzülmelerini bekleyiniz Köfteleriniz servise hazırdır
Not: Alabalık köftesini balık yemeklerinizin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz Köfteleri hazırlarken, dilerseniz alabalık yerine kalkan balığı da kullanabilirsiniz
alıntıdır
|
|
|