Çinekop Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çinekop TavaÇinekop Tava Tarifi - Çinekop Tava Yapılışı - Çinekop Tava Nasıl Yapılır - Çinekop Tava Malzemeleri 4 kişilik 1 kg çinekop 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı soğuk su 1 çay kaşığı karbonat 2 su bardağı un 2 demet taze soğan 2 adet kırmızı turp 1 demet roka 2'şer adet limon ve havuç Kızartmak için: Sıvıyağ Çinekopları temizleyip, yıkayın Suyu süzüldükten sonra içlerini tuzlayıp, 1 saat bekletin Soğuk su ve karbonatı bir kapta karıştırın Balıkları önce una sonra karbonatlı suya batırın Kızdırılmış sıvıyağda kızartın Taze soğan, kırmızı turp, roka, limon ve havuç dilimleriyle birlikte servis yapın |
|