Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanton, karides, usulü

Kanton Usulü Karides

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanton Usulü Karides



Malzeme:


40- 50 adet karides (cimcime)

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı mısır unu

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi

Tuz

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı tane kara biber


Yapılışı:


Tane karabiberi havanda dövün Zencefili ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın

Yumurtaları, bir tanesinin beyazını ayırarak kırın, soya sosu ile karıştırın Aynı karışıma hazırladığınız baharatı da ekleyip tekrar karıştırın


Ayırdığınız yumurta beyazına mısır ununu ekleyip karıştırın Karidesleri ayıklayıp karışıma katın 20 dakika kadar dinlendirin


Sıvı yağı bir tavada kızdırın Karidesleri yağda kızartın Kızarmış karidesleri kenara alıp aynı yağa yumurtalı karışımı dökün Pişmeye başlarken karidesleri ilave edin


Sıcak servis yapın Servis yaparken tabağa garnitür olarak haşlanmış brokkoli ve doğranmış taze soğan koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.