Sicilya Usulü Sardalya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sicilya Usulü SardalyaMalzeme: 750 gram sardalya 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 3 çorba kaşığı kuş üzümü 3 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kaşar rendesi 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 adet defne yaprağı 1 adet limon 1 çorba kaşığı şeker 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke Tuz Dolma baharı Yapılışı: Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz Birkaç dakika kavurup soğumaya bırakın Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz 200oC’a ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz Sıcak servis yapınız Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi alıntı |
|
|
|