![]() |
Alabalık Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Şişşişte alabalık tarifi - alabalık ızgara - şişte alabalık nasıl yapılır - marinadlı alabalık - jambonlu alabalıkMalzemeler: 2 orta boy alabalık (ikiye ayrılıp kılçığından ayrılıp flata çıkartılmış) 4 dilim jambon (kenarlarında ki yağlar temizlenip, her biri enlemesine 4'e kesilmiş) 16 küçük boy mantar (silinip temizlenmiş ve her biri ortadan 2"ye bölünmüş) 16 arpacık soğanı (her biri ortadan 2'ye bölünmüş) 2 limon (her biri 4 parçaya bölünmüş) Marinadı: 3 diş sarmısak (dövülmüş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarifi: Marinadı hazırlamak için, küçük bir kasede sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve biberi çatalla iyice karıştırıp, kaseyi bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Her parçadan sonra yarım mantar ve yarım arpacık soğanı geçirerek, 8 şişe diziniz ![]() ![]() ![]() Önce ızgaranızı iyice kızdırıp, alüminyum telle döşeyiniz ![]() Şişleri marinaddan çıkarıp, ızgaraya yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|