Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, limonlu, taze, zencefil

Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Zencefil Ve Limonlu Alabalık



Taze Zencefilli Alablık Nasıl Yapılır - Zencefilli Alabalık Buğulama
Malzemeler:


4 tane alabalık

2 tane limon

Yarım kök zencefil

1 su bardağı beyaz şarap

Birkaç dal maydanoz


Yapılışı:


Limonları soyun ve kabuklarını jülyen doğrayın

Kök zencefili küp şeklinde doğrayın



Alabalıkların içini temizleyip,kuyruğuna kadar yarın ve ortasındaki kılçığıbalığı parçalamadan alın

Bu işlemden sonra limon kabuklarını ve zencefili balığın içine yerleştirin

Bir çay bardağı suya 1 su bardağı şarabı ekleyin ve 10 dk kadar kaynatın

Şarabın alkolü azaldığında balıkları içine atıp 5-6 dk kaynatın

Buğulanan alabalıkları kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın

Afiyet olsun…


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.