Asma Yaprağında Sarılı Levrek Fileto |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında Sarılı Levrek FiletoLevrek Tarifleri - Asma Yaprağında Levrek Nasıl Yapılır - Levrek Fileto 4 adet asma yaprağı 1 adet levrek Yarım+1/6 soğan 1/4 domates 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 çay kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı risotto pirinci 2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 20 gram dilimlenmiş mantar Yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı beyaz şarap 2 çorba kaşığı krema 2 dal kıyılmış fesleğen 20 gram parmesan peyniri 2’şer çay kaşığı tuz ve karabiber Sos için: 1 çay kaşığı tereyağı Yarım limonun suyu LEVREĞİ temizleyip, 2 adet fileto çıkarın İki adet asma yaprağını üst üste gelecek şekilde düz bir zemine yayın Üzerine sıra ile levrek fileto, ince dilimlenmiş yarım soğan, ince dilimlenmiş domates, maydanoz ve küp doğranmış tereyağını yerleştirinAsma yapraklarını bohça şeklinde katlayıp, açılmaması için kürdanla tutturun Izgarada iyice pişirin Pirinci diri kalacak şekilde haşlayıp kenara alın Ayrı bir yerde piyazlık doğranmış 1/6 soğanı ve kıyılmış sarmısağı 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin Kıyılmış mantar ekleyip, 5 dakika soteleyin Ön pişirme yapılmış pirinci ilave edin Devamlı karıştırın ve suyunu çektikçe azar azar su ekleyin Beyaz şarap ilave edin Pirinç yumuşayınca krema, kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin Parmesan peyniri ekleyip, ocaktan alın Servis tabağına kalan 2 adet asma yaprağını üst üste gelecek şekilde yerleştirin Üzerine yuvarlak kalıpla mantarlı risotto koyup, en üste, ızgarada pişen asma yaprağına sarılı filetoyu, açarak yerleştirin Sos için tereyağı ve limon suyunu ocakta karıştırarak pişirin Sosu levreğin üzerine gezdirip servis yapın Sofra |
|