![]() |
Domatesli Fener Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Fener BalığıBalık Tarifi - Domatesli Balık - Balık Nasıl Pişirilir MALZEMELER 1 kg fener balığı fileto 1 küçük kutu ançuez ½ çorba kaşığı biberiye ½ çorba kaşığı tarhun 3 çorba kaşığı limon suyu 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı) 1 kutu soyulmuº domates konservesi 1 çay kaşığı kırmızı pul biber karabiber tuz YAPILIŞ TARİFİ Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp fileto çıkartınız ![]() sürünüz, tuz ve karabiber serpip biberiye yapraklarını saplayıp 20 dakika kadar marine ediniz ![]() Ancuez filetolarını 2 santim boyunda kesiniz ![]() Sarmısakları soyduktan sonra eziniz ![]() doğrayınız ![]() kadar soteleyiniz ![]() ediniz ![]() Süzülmüş domates konservesini de tavaya ekleyiniz ![]() çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriniz ![]() ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriniz ![]() Fırın kabına hazırlamış olduğunuz sosun yarısını döküp ortasına filetoyu, etrafına da ançuezleri yerleştiriniz ![]() daha önceden 160-180oC’a ısıttığınız fırında 40 dakika fırınlayınız ![]() Balığı tabaklara dağıttıktan sonra, tepsida kalan sosu da eşit olarak balıkların yanlarına koyup sıcak servis yapınız alıntı |
![]() |
![]() |
|