![]() |
Tonbalığı Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tonbalığı Yahnisi Tarifiorkinos yemekleri - tonbalıklı tarifler Malzemeler 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 500 g soğan (ince doğranmış) 1 kg patates (kabukları soyulup, ince dilimlenmiş) 500 g konserve tane mısır 1/2 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, küp biçiminde doğranmış) 6 damla acıbiber sosu 500 g tonbalığı, orkinos ya da kılıçbalığı (derisi soyularak, soğuk su altında iyice yıkanıp kurulandıktan sonra, kuşbaşı doğranmış) 1250 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) maydanoz yaprakları (süsleme için; isteğe bağlı) Hazırlanışı Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak,yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|