Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, cevizli

Cevizli Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Balık



Cevizli Balık tarifi - Cevizli Balığın yapılışı - Deniz ürünleri tarifleri

Malzemeler

* 100 gr mayonez

* 1 yumurta

* 100 gr yoğurt

* 2 yemek kaşığı süt

* 1 tatlı kaşığı hardal

* 50 gr un

* 2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal

* 50 gr margarin

* Tuz, karabiber

* 600 gr balık fileto

* 100 gr ceviz içi

* 75 gr galeta unu

Yapılışı


Mayonez, yoğurt ve hardalları karıştırın, tuz ve karabiber ilave ederek bir sos hazırlayın Balık filetolarını 4 cm eninde parçalara kesin Cevizlerin dörtte üçünü öğütün, geri kalanını ince kıyın Böylece hem ceviz tadını yoğunlaştırmış hem de bir kısım cevizin dişe gelir irilikte olmasını sağlamış olacaksınız Hepsini galeta unu ile karıştırın Yumurtayı süt ile çırpın, tuz, karabiber ilave edin Balık parçalarını tuzlayın, önce una sonra yumurtaya bulayın Daha sonra cevizli karışımla kaplayın Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın Orta ateşte her iki tarafını da 2-3 dakika kızartıp, sos ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.