Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
midye, pilaki

Midye Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Pilaki



Midye Pilaki Tarifi - Midye Pilakinin yapılışı - Deniz ürünleri yemek tarifi

Malzemeler


* 225 gr zeytinyağı

* 40 adet iç midye

* 250 gr soğan

* 250 gr havuç

* 200 gr kereviz

* 250 gr patates

* 1 diş sarımsak

* Tuz, karabiber

* Limon suyu

* 350 gr su

* 1 demet maydanoz

Yapılışı


Bir tencereye yağı koyun ve kabukları ayıklanıp, zar halinde kesilmiş olan soğanı içinde kavurun Kereviz, havuç, patates gibi sebzeleri kabuklarını durumlarına göre temizledikten sonra bunları zar halinde kesinŞimdi önce havuç, daha sonra kereviz ve en son patates zarlarını tencereye atınÜzerine midye, içlerine limon suyu ilave edinLimon suyu, tuz, karabiberle tatlandırdıktan sonra böylece 1 saat kadar pişirilirSoğuduktan sonra tabağa yerleştirmiş olduğunuz salata yaprağının üzerine pilakiyi koyun ve maydanozla servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.