Midye Pilaki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye PilakiMidye Pilaki Tarifi - Midye Pilakinin yapılışı - Deniz ürünleri yemek tarifi Malzemeler * 225 gr zeytinyağı * 40 adet iç midye * 250 gr soğan * 250 gr havuç * 200 gr kereviz * 250 gr patates * 1 diş sarımsak * Tuz, karabiber * Limon suyu * 350 gr su * 1 demet maydanoz Yapılışı Bir tencereye yağı koyun ve kabukları ayıklanıp, zar halinde kesilmiş olan soğanı içinde kavurun Kereviz, havuç, patates gibi sebzeleri kabuklarını durumlarına göre temizledikten sonra bunları zar halinde kesinŞimdi önce havuç, daha sonra kereviz ve en son patates zarlarını tencereye atınÜzerine midye, içlerine limon suyu ilave edinLimon suyu, tuz, karabiberle tatlandırdıktan sonra böylece 1 saat kadar pişirilirSoğuduktan sonra tabağa yerleştirmiş olduğunuz salata yaprağının üzerine pilakiyi koyun ve maydanozla servis yapınAfiyet olsun |
|