Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
palamut, pilaki

Palamut Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Pilaki



Palamut Pilaki tarifi - Palamut Pilakinin yapılışı

Malzemeler:

1 orta boy palamut

3 küçük baş soğan

3 adet domates

5 adet yeşil sivribiber

1/2 bağ maydanoz

1,2 fincan zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 limon suyu

Hazırlanışı:


Dilimlenmiş balığı suyunu süzdürdükten sonra tuzlayarak bir kaba koyun Yarım halka şeklinde ince ince kesilen soğanı zeytinyağında, hafif pembeleşinceye kadar kavurun kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış kuşbaşı doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sivri biberleri soğanların üzerine ekleyin, hepsini karıştırarak pişirin

Hazırlanan harcın 2/3’ünü bir tepsiye kıyılmış maydanozla birlikte yayın Palamut dilimlerini bu harcın üzerine dizin En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun Tepsideki balığı 30 dakika süreyle ya ocakta üstüne kapak kapatarak veya orta ısıdaki fırında üstü açık olarak pişirin Pilakiyi ılık veya soğuk olarak, arzuya göre limon suyuyla tadlandırarak yiyebilirisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.