![]() |
Şişte Marine Mezitbalığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şişte Marine MezitbalığıŞişte Marine Mezitbalığı Tarifi - Şişte Marine Mezitbalığı Nasıl Yapılır - Şişte Marine Mezitbalığı Malzemeleri Şişte Marine Mezitbalığı 500 g mezitbalığı filetosu 6 salatalık bir tutam tuz 3 büyük portakal 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı Dijon hardalı bir tutam taze çekilmiş karabiber 1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış fesleğen Limonlu marinat: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu (süzülmüş) 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber Mezit filetolarını soğuk akarsuda yıkayıp, kâğıt havlularla iyice kurutun ![]() ![]() ![]() Marinat için zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, tuz ve karabiberi geniş bir servis tabağına koyup, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Şişleri hazırlamaya başlamadan 1 saat önce, 1 salatalığın kabuğunu soyup, ortadan ikiye kestikten sonra parçalardan birini (öbür parça tarifte kullanılmayacaktır) uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ve her parçayı gene uzunlamasına ortadan ikiye kesip, 5 mm kalınlığında dilimleyin ![]() ![]() Bu arada küçük keskin bir bıçakla portakalların kabuğunu ve beyaz yumuşak dokusunu soyun (her portakalı küçük bir kabın üstüne tutup suyunu ziyan etmeyin) ![]() ![]() Bir kâseye zeytinyağı, hardal, karabiber ve bir çorba kaşığı portakal suyu koyup, iyice karıştırdıktan sonra, fesleğeni ekleyerek yeniden karıştırın ![]() ![]() Şişleri hazırlamak için marinadı buzdolabından alıp, mezit parçalarının sularını süzdürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|