![]() |
Kağıtta Mısırlı Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Mısırlı AlabalıkAlabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Pişirme Usulleri - Mısırlı Alabalık Tarifi Malzemeler 30 küçük konserve mısır 2 1/4 tatlı kaşığı mısır yağı (ya da ayçiçek yağı) bir tutam zencefil (isteğe bağlı) 3 taze soğan (ince kıyılmış) 350 g alabalık filetosu (deri ve kılçıkları ayıklandıktan sonra, 6 eşit parçaya ayrılmış) bir tutam tuz bir tutam karabiber (iri dövülmüş) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) Tarifi Önce fırınınızı 240 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı kâğıttan, bir kenarı 20 cm'lik kare biçiminde 6 parça kesip, her yağlı kâğıt parçasını mısır yağıyla (ya da çiçekyağıyla) kenarlardan 4 cm'lik yağlanmamış bölüm bırakarak yağlayın ![]() Yağlı kâğıt parçalarının her birinin ortasına 4 mısır koyup, üstlerine zencefili serpin (isteğe bağlı) ![]() ![]() ![]() Tuzu ve karabiberi üstlerine serpip, her pakete kalan susam yağını ve limon suyu gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kâğıt paketlerini birfırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, 7 dakika pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|