![]() |
Elmalı Sosta Uskumru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Sosta UskumruSoslu Uskumru - Elmalı Uskumru - Uskumru Pişirme Tarifi - Uskumru Nasıl Pişirilir Malzemeler 2 uskumru (yaklaşık 750 g, temizlenip, derileri soyularak fileto çıkarılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 4 çorba kaşığı elma suyu 1 tatlı kırmızı elma 4 kırmızı lahana yaprağı (iri parçalara ayrılmış) 4 yeşil salata yaprağı (iri parçalara ayrılmış) 2 çorba kaşığı kişniş yaprağı (isteğe bağlı) 2 tatlı kaşığı susam Elmalı sos: 3 çorba kaşığı elma suyu 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu bir tutam beyazbiber Tarifi iki uskumru filetosunu geniş, çukur bir kaba köyün ![]() ![]() ![]() Kalan iki filetoyu üstlerine koyup, havanda ve kâsede kalan karışımları üstüne gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Elmalı sos malzemesini bir kâsede iyice karıştırın ![]() ![]() Elmayı ikiye kesip, koçanını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin ![]() ![]() Tabaklardaki balık dilimlerinin yanına elma dilimleri ile sosa bulanmış salata ve kırmızı lahana yapraklarını yerleştirip, kalan elmalı sosu balıkların üstüne gezdirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|