![]() |
Endülüs Usulü Balık Kızrtması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endülüs Usulü Balık KızrtmasıBalık Kızartması - Balık Pişirme - Balık Nasıl Pişirilir Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 6 tekir balığı, 1/2 kilo sardalye balığı, 600 gram olgun domates, 25 gram margarin yağı, 1 bas soğan, 1 demet maydanoz, 1 diş sarımsak, 1 havuç, 1 sap kereviz, 1 limon, 2 yumurta, 3 kasık un, 1+1/2 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Balıkların pullarını kazıdıktan, solungaçlarını çıkardıktan ve yüzgeçlerini kesip attıktan sonra karınlarını yarıp içlerinl çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsağı ve üzeri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havucu, kıyılmış bir sap kerevizi, kabukları soyulmadan doğranmış domatesi katın ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda porselen bir kâse içinde yumurtaları hafifçe çırpın ![]() ![]() ![]() Yağ kızdıktan sonra balıkları teker teker önce una, sonra yumurtaya bulayarak içine atıp kızartın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|