Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, fenerbalığı

Enginarlı Fenerbalığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Fenerbalığı



Fener Balığı Nasıl Pişirilir - Enginarlı Balık


Malzemeler


500 g fenerbalığı filetosu

4 çorba kaşığı beyaz sirke

4 enginar

1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

4 diş sarımsak (kıyılmış)

1250 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

6 kalamata zeytini (çekirdekleri çıkarılıp, her biri 2'ye kesilmiş)

1/2 tatlı kaşığı kapari

1 defne yaprağı


Tarifi


Bir tencereye 5 cm yükseklikte su koyup, sirkeyi ekleyin Enginarlardan birinin sapını kesip, dış yapraklarını, tabanındaki donuk sarı renkli yapraklara ulaşıncaya kadar kopararak atın Enginarın üstten 1/3 oranındaki bölümünü de kesip atın Sonra bir kaşıkla ortasındaki mor yaprakları ve tüyleri boşaltıp, enginar göbeğini de 4'e, her parçayı da yeniden 4 dilime kesin Dilimleri tenceredeki suya atıp, geri kalan enginarlar için de aynı işlemleri tekrarlayın

Tencereyi orta ateşe oturtup, enginarları 15 dakika kadar haşlayın


Tencereyi ateşten alıp, enginar dilimlerini bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın

Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Sonra her filetoyu 4 cm eninde parçalara kesin Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca balık parçalarını koyup, 1 dakika kızartın Sonra öbür, yanlarını çevirerek 1 dakika kızarttıktan sonra, balık parçalarını delikli spatulayla bir tabağa çıkarın

Ateşi kısıp, soğanları tavaya koyarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Sonra sarımsağı ekleyip, sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin Domatesler, zeytinler, kapariler ve defne yaprağını koyup, ateşi açarak bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı suyunu yarı yarıya çekene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin


Enginar parçalarını tavaya koyup, üstlerine de balık parçalarını yerleştirin Ateşi biraz açıp, tavanın kapağını kapatarak, balıkları normal ateşte' saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Balık parçalarını delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın Ateşi iyice açıp, tavada kalan sosu iyice koyulaşıncaya kadar (1 - 2 dakika) pişirdikten sonra, delikli kaşıkla enginarları da servis tabağına çıkarın Tavayı ateşten alıp, içindeki sosu balık ve enginarların üstlerine boşaltarak, bekletmeden servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.