![]() |
Greyfrut Çanağında Deniz Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Greyfrut Çanağında Deniz Ürünlerideniz ürünleri nasıl pişirilir - karışık deniz ürünleriMalzemeler: 6 küçük greyfrut 300 gr haşlanmış beyaz etli balık 250 gr haşlanmış siyah etli balık 200 gr füme mersin balığı (3X3 cm boyutlarmda doğranmış) 2 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenmiş ve ince doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 büyük dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış) 6 küçük yeşil salata yaprağı (yıkanıp, silkelenerek suları akıtılmış) 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Sosu: 150 gr (3/4 su bardağı) mayonez 3 çorba kaşığı acı krema 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul kırmızı biber Tarifi: Keskin bir bıçakla greyfrutların üstlerini kesip atınız ![]() ![]() Oyduğunuz greyfrut, içlerinin zarlarını soyup ince kıyınız ![]() ![]() ![]() ![]() Salatalık yapraklarını 6 servis tabağına yerleştirip içi oyulmuş greyfrutları üstlerine yerleştiriniz ![]() ![]() Tabakları 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis ediniz ![]() Not: İspanyol mutfağının bu yemeği kızarmış tost ekmeği ile servis edilir alıntı |
![]() |
![]() |
|