![]() |
Hint Usulü Balık Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü Balık KızartmasıHint Usulü Balık Kızartması Tarifi - Hint Usulü Balık Kızartmasının Yapılışı - Balık Tarifi Malzemeler: 500 gr ![]() 1 su bardağı besan (nohut unu) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı garam masala 1/4 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı hint safranı 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 demet taze kişniş 2 yumurta kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: Balık filetolarını yıkayın, kurulayın ve boyuna ikiye bölün ![]() Nohut ununu eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaları hafifçe çırpın ![]() ![]() ![]() Tavada hemen hemen 2 cm ![]() ![]() Yanında haşlanmış pirinç ve Raita ile servis yapın ![]() Taze kişniş verine, bir tatlı kaşığı toz kişniş de kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|