Balık Pilaki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Pilakipalamut pilakisi - levrek pilaki - balık pilakisi nasıl yapılırMalzemeler: 1 kilo beyaz etli bir balık (palamut, kolyoz, lüfer, levrekten biri) 3-4 orta boy soğan 3-4 orta boy domates 5-6 adet sarımsak 1 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon 5-6 adet defne yaprağı 1 su bardağı su Tuz Bir avuç tane karabiber Hazırlanışı: Büyük balıklardan kılçıksız fileto çıkarıp büyük parçalara kesin Soğanları salata soğanı gibi halkalara doğrayıp tavaya koyun İsterseniz taze soğan kullanın Yağda soğanları hafif öldürün Domatesin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayarak soğana ilave edin Maydanozu da yıkayıp ince kıyarak, tuz, biberi de koyun ve bir-iki kere karıştırın Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayarak karışıma koyun Yayvanca bir kaba bu sosun yarısını koyup balıkları yerleştirin Sosun diğer yarısını da balıkları tamamen örtecek şekilde yayın Aralara 5-6 adet defne yaprağı koyun Üzerine bir su bardağı suyu ve limon dilimlerini de koyup kapak kapatın Balıkları ya fırında ya da orta hararetli ateş üzerinde suyunu çekinceye kadar pişirin alıntı |
|