![]() |
Alabalık Nasıl Pişer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Nasıl Pişeralabalık nasıl pişirilir - tereyağında alabalık - tavada alabalık - alabalık kızartması6 adet Alabalıkların yüzgeçlerini ve karnını kesip içini ve solungaçlarını çekilerek alınız ![]() ![]() ![]() Tava'ya 1 fincan sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı tereyağı koyarak kızdırınız ![]() ![]() Tava'daki yağ iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde tavaya koyunuz ![]() ![]() Ardından balıklar tabağın içine alınır, kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limon'un suyu ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kızgın yağın dışarıya sıçramaması için tava üzerine bir kapak koyunuz ![]() Tavanın sapını,mümkün olduğunca duvar yönüne çeviriniz ki bir iş kazası meydana gelmesin ![]() Mutfaktaki balık kokusunu gidermek için, bir bardakta sirke vede yanan bir mum bulundurunuz ![]() Odayı iyice havalandırdıktan sonra beyaz zambak kokusu sıkabilirsiniz ![]() Nuri Deniz alıntı |
![]() |
![]() |
|