Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, tava

Hamsi Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tava



Hamsi Tava Tarifi - Hamsi Tava Nasıl Yapılır - Hamsi Tava Malzemeleri


Malzemeler - 2 Kg Hamsi

- 200 Gr Kaşar Peyniri

- 1 Demet Maydanoz

Kızartmak İçin - Kararında Mısır Unu, Sıvı Yağ Hazırlanışı amsi balıklarını zedelemeden temizleyin,kılçıklarını ayıklayın,yıkayın,tuzlayın ve suyunun kalmamasına dikkat ederek açık şekilde birbirine yapıştırın Orta boy bir teflon tavaya orta kararda sıvı yağ dökün ve bolca mısır unu serpin Birbirine yapışmış balıkların yarısını papatya şeklinde tavaya dizin İncecik doğranmış peyniri arasına dizin ve sadece yaprakları kalmış maydanozu kıyılmış şekilde üstüne serpin Kalan diğer balıkları da yine papatya şeklinde üzerine dizin Yeniden mısır ununu serpin Kenarlarını içine doğru toplayın Orta ısıda ısıtılmış ocakta kısık ateşte her iki yüzünü 20 şer dk pişirin Not: Kızarmamış diğer yüzünü pişirebilmek için bir tencere kapağı ile ters yüz yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.