Kalamar pişirirken (dolma, tava) yumuşak olması için genellikle ya karbonatta ya da sodada belli bir süre bekletiyorlar Bu tarifte böyle birşey belirtilmediği için ben önce karbonatta bekletmeyi düşündüm ama tarife güvenip ne olacaksa olsun dedim Bir saatin sonunda kalamarlar gerçekten iyi pişmişlerdi Diğerleri için bir şey diyemem ama yahni yaparken soda ya da karbonat takviyesine ihtiyacınız yok
içindekiler
750 gr kalamar
3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
3 adet büyük boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze mercanköşk
1 adet defne yaprağı (bunu ben ekledim ama siz koymayabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
hazırlanışı
Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın
Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun
Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin
Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.