Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
deniz, taradı

Deniz Tarağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Tarağı



Deniz Tarağı Tarifi - Deniz Tarağının Yapılışı - Deniz Tarağı Resmi - Deniz Ürünleri




Malzemeler

100 gram gravyer peynir

1 su bardağı süt

Üç buçuk çorba kaşığı un

4 diş sarmısak

300 gram deniz tarağı

Yarım fincan konyak

1 çay kaşığı hardal

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım demet maydanoz

Yapılışı


Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin

Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun Daha sonra unu tencereye ilave edin Sararana dek kavurun Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin Kalan 2 diş sarmısağı ezin Hardal ve konyakla karışıma ilave edin

Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.