![]() |
Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlamaalabalık nasıl pişirilir - hardallı alabalık - haşlama alabalık - alabalık haşlaması nasıl yapılır 4 alabalık (her biri 250-350 g solungaçları çıkarılıp, yüzgeçleri kesilmiş) 60 cl (2 1/2 su bardağı sebze suyu Bayırturpu sosu: 1 çorba kaşığı bayırturpu rendesi 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 12,5 cl ![]() bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Süsleme için: ince turp dilimleri taze baharlı otlar (tarhun, taze soğan, vb ![]() limon dilimleri yeşil salata yaprakları (ince kıyılmış) Alabalıkları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın ![]() Sebze suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Bu arada bütün sos malzemesini bir kâseye koyup, iyice karıştırın ![]() ![]() Soğuyan balıkları tencereden dikkatlice çıkarıp, fırın tepsisi üstüne yerleştirilmiş tel ızgaraya yerleştirin ![]() ![]() Buzdolabındaki sosu çıkarın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|