![]() |
İzgarada Lüfer Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgarada Lüfer Nasıl YapılırIzgara'da Lüfer: Lüferler, karınlarından keskin bir bıçakla kesilirler ![]() ![]() Suyundan arındırılmaları için yan taraftaki tabakta bulunan kağıt peçetelere sarılırlar ![]() Suyundan arındırılan Lüferler, büyük bir tepside tuz ile karışmış olarak bulunan beyaz un ile iyice unlanırlar ve silkelenerek yan taraftaki boş tabağa alınırlar ![]() ![]() Diğer taraftan mangaldaki kömür ateşi iyice akkor hale yelpazelenerek getirilir ![]() Izgara ise, balıklar yapışmasın diyerek ayçiçek yağı ile iyice yağlanır ![]() Diğer tarafta bekleyen unlanmış balıklar, ızgaraya başlı kıçlı olmak üzere ters yönde yerleştirilirler ![]() Izgaranın ağzı kilitlenir ve 5-6 dakika müddetle ateş üzerinde balıklar pişirilir ![]() Balıkların piştiği, etinin beyazlaşması ve derisinin kalkması ile anlaşılır ![]() Sonra ızgaranın öteki tarafı da ateşe konur aynı sürede balıklar pişirilir ve pişirme işlemi sonuçlandırılır ![]() Arzuya göre , tabaktaki balık yanına yuvarlak kesilmiş kırmızı soğan ve yeşillik olarak marul vede balık üzerine sıkmak için bir iki dilim limon yerleştirilebilir ![]() Balık yemek işlemi bittikten sonra , eller sabun ile yıkanmalı , ardından da sirkeli limonlu su ile durulanmalı ve balık kokusunun önüne geçilmelidir ![]() kaynak |
![]() |
![]() |
|