Sahanda Uskumru |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahanda UskumruMalzemeler 2 Uskumru 1 Soğan 1 tepeleme corba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı kuşüzümü 1/2 çay kaşığı yenibahar 1/2 demet maydanoz 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu tuz karabiber Yapılışı Balıkların filetolarını çıkarın Soğanları ince ince piyazlık doğrayın Kuşüzümlerini ayıklayıp sıcak suda şişmeye bırakın Soğanları hafif kızmış zeytinyağında pembeleştirin, sonra fıstıkları ilave edip 2-3 dakika kadar çevirin Balıkları, süzülmüş kuşüzümlerini, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyin, 1-2 kaşık su ilave edip kapağını kapatın Hafif ateşte 10-15 dakika yumuşuncaya kadar pişirin, ateşten alıp biraz ılık olmasını bekleyin Limon suyunu üzerine gezdirip, kıyılmış maydanozları serperek servis yapın Afiyet olsun |
|