![]() |
Levrek Balığının Kağıtta Pişirilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Levrek Balığının Kağıtta PişirilmesiKağıtta Levrek: Balıkçıdan karnı ve pulları temizlenmiş olarak aldığınız 5 adet orta boy levrekleri , eve geldiğinizde tekrar kanları gidinceye kadar iyice tatlı su ile yıkayınız ve sularının süzülmesi için de 15 dakika kadar süzgeçte bekletiniz ![]() Suyu süzülmüş levreklerin içini ve dışını tuzlayınız karabiberleyiniz ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendiriniz ![]() Diğer taraftan balıkları alabilecek büyüklükteki bir fırın tepsisine, balıkların üstünü örtebilecek büyüklükte bir yağlı kağıdı seriniz ![]() ![]() ![]() 2 çay bardağı su, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı beyaz şarabı balıkların üzerine dökünüz ![]() ![]() ![]() Daha önceden 190 dereceye kadar ısıtılmış fırına tepsiyi sürünüz ![]() ![]() ![]() Not: Tepsiyi fırından alırken yünlü eldiven kullanınız ki eliniz yanmasın Servisinizi mutlaka sıcak olarak yapınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|