Güveçte Somon Balığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Somon BalığıGüveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır - Güveçte Somon Balığı Malzemeleri Güveçte Somon Balığı İçin Gerekli Malzemeler; Yarım Kg Somon Balığı 3 Adet Yeşil Biber 4 Adet Domates 2 Diş Sarımsak 2 Adet Taze Defne Yaprağı 1 Adet Limon 1 Kase Mantar Tane Karabiber Zeytinyağı Tuz Güveçte Somon Balığı Üzeri İçin: Kaşar Peyniri 1 Tutam Maydanoz Güveçte Somon Balığı Yapılışı; İlk Önce Balıklarımızı Güzel Bir Şekilde Ayıklıyoruz Ve Yıkıyoruz Ayıklanığımız balığı ve mantarları küp küp doğrayalım Tavaya sıvıyağ döküp ve balığı alın Biraz kavurduktan sonra mantarı ekleyin Biberleri doğrayın ve tavaya ekleyin Domateslerin Kabuklarını soyun, doğrayın ve tavaya koyun Tavada pişirdikten sonra güveçe alılım Üzerine sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin Limonu dilimleyip kenarlarına yerleştirinÜzerine kaşar peyniri rendeleyip Koyalım Kaşar Peynirini istemeyen Koymaz Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirelim Balığımız Servise Hazırdır Afiyet Olsun… |
|