![]() |
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Ve Havuçlu İrmik TatlısıElma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi - Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısının Yapılışı Malzemeler: 2 Adet havuç 4 Adet sert elma 2 Adet portakal 4 Adet yumurta 4 Çorba kaşığı esmer şeker 3 Çay bardağı süt 2 Kahve fincanı irmik 4 Adet yumurta akı 1 Çorba kaşığı margarin Tuz Hazırlanışı Portakalların suyunu sıkın ![]() 1 Portakalın kabuğunu rendeleyin ![]() Havuçları iri rendeleyin ![]() Elmaları soyup ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın ![]() 4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın ![]() Süt irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ![]() Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin ![]() Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ![]() Fırın kalıbını yağlayıp bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin ![]() Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ![]() Önceden ısıtılmış fırına verip pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|