Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
esmer, güzeli

Esmer Güzeli

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Esmer Güzeli



esmer güzeli tatlısı nasıl yapılır

MALZELER:

Keki İçin:


* 3 yumurta

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 su bardağından bir parmak noksan sıvıyağ

* 1 bardak su

* 2,5 su bardağı kek un

* 5 yemek kaşığı kakao

* 1 paket vanilya

Kreması İçin:


* 1 kg süt

* 3 yemek kaşığı tereyağı

* 3 türk kahvesi fincanı şeker

* 3 türk kahvesi fincanı un

* 1 paket vanilya

* 1 poşet krem şanti

Keke Dökmek İçin:


* 2 su bardağı süt

YAPILIŞI:


1 Yumurta ve şeker köpük olanak dek çırpın

2 Suyu ve yağı ilave edin

3 Vanilya ,kakao ve kekunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıba dökün

4 Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyup pişirin

5 Fırından alıp 5 dk dışarda bekletin2 bardak nescafeli süt dökün krema için yağı eritip unun Kokusu gidene kadar kavurun(yalancı tavuk göğsü gibi) sütü ilave edip mikserle çırpın ki topaklaşmasın

6 Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin

7 3 fincan toz şeker koyun ,vanilya ekleyin ve ateşten alın

8 1 saat dolapta soğutun ve daha sonra krem şantiyi ekleyip 10 dk çırpın

9 Soğuyan ve sütünü çeken pasta kekinin üzerine kremayı boşaltın

10 En üzerine bolca kakao eleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.