Altın kesesi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın kesesiMalzemeler 2 paket mısır nişastası 2 tane yumurta 1/2 kabartma tozu 250 gr margarin 3 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri İçi için: Fıstık,tarçın,pudra şekeri Hazırlanışı Margarin ve unu karıştır, içine pudra şekerini ekle, yumurta ve mısır nişastasını ilave edip yoğur Son olarak kabartma tozunu ekleyip hamur haline gelene kadar yoğur Hamurdan 3-4 ceviz büyüklüğünde parça kopar Bu parçanın içine 1 yemek kaşığı kakao ekle ve yoğurkakaolu ve sade hamuru 15-20 dk oda ısısında dinlendirhamurdan ceviz büyüklüğünde kopar ve içli köfte yapar gibi içini parmağınla açküçük bir kese şeklinde olacak daha önceden hazırlanan içi (fıstık,pudra şekeri ve tarçın karışımı)bu açılan hamurun içine koy Elinle ağızını büz yani hamuru toplakakaolu hamurdan uzun şerit yap ve kesenin kenarlarından geçir Bu hamurdan kesenin üzerine istediğiniz şekilleri vererek süsleyinhamurun hepsi bitince önceden ısıtılmış fırında pişirin Pembeleşince fırından çıkarınsoğuduktan sonra servis yapın |
|