BEYAZ ÇİKOLATALI MUS |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BEYAZ ÇİKOLATALI MUSMalzeme : 100 gr krema, 250 gr beyaz çikolata, 300 gr çırpılmış krem şanti, çilekli dondurma, çilek, kayısı sosu Sos için: 150 gr kayısı, 50 gr su, 25 gr şeker Yapılışı: Kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin Ardından kremayla iyice karıştırın Ayrı bir yerde kremşantiyi mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın Erittiğiniz karışıma kremşanti ekleyin Malzemeyi kalıplara dökerek dolapta bir gün bekletin Diğer tarafta kayısı sosu hazırlayın Bunun için kayısıların çekirdeklerini çıkarın Bütün sos malzemesini kaynatın Mikserde 5 dakika çırptıktan sonra sosu çok ince elekten geçirin Arzu ederseniz sonrasında tarçın, anason gibi baharatlarla tatlandırılabilirsiniz Musu kalıptan çıkarıp, çilekli dondurma ve kayısı sosla servis edin Hazırlama süresi: 2 saat |
|