![]() |
Cevizli Antep Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Antep BaklavasıAntep baklavası tarifi - Cevizli baklava tarifi - antep baklavası nasil yapilir - Antep baklavası - Baklava tarifi ![]() Malzemeler: Hamuru İçin: 1/2 kg Un 3 adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta İçine: 1 Paket Margarin 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon HAZIRLANIŞI : Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın ![]() ![]() 2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin ![]() ![]() 3) Üzerine ikinci yufkayı serin ![]() ![]() 4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ![]() ![]() ![]() 5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|