![]() |
Sarı Burma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarı Burma TatlısıSarı Burma Tarifi - Sarığı Burma Tarifi ![]() Malzemeleri 1 paket baklavalık yufka 3 su bardağı ceviz içi 250 gr ![]() Şerbeti için 5 bardak şeker 4 bardak su 2 tatlı kaşığı limon suyu Üzeri için:antep fıstığı Hazırlanışı 1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz ![]() ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz ![]() 2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz 3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz ![]() ![]() ![]() 4-Tereyağını iyice eritiPüzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsektatlının üzeri pişerken kararıyor) 5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip 170 derecede içini çekinceye kadaraltı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ![]() Şerbet Yapımı 1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz ![]() 2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz ![]() 3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz |
![]() |
![]() |
|