Hazır Yufkadan Baklava Yapımı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Yufkadan Baklava YapımıBaklava Yapımı - Baklava Tarifi - Baklavanın Yapılışı - Cevizli Baklava Malzemeler: - 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka - 2 bardak ceviz - 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr) Şerbeti için: - 3 bardak seker - 2 bardak su - Yarim limonun suyu Yapılışı: - Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın - Cevizi makineden geçirin İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin - Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin - üstüne cevizli karışımın yarısını yayın Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin En son kalan yufkaları da üstüne kapatın Böylelikle üç katli olacaktır - Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin - Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin - Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız |
|