Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, hazır, yapımı, yufkadan

Hazır Yufkadan Baklava Yapımı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazır Yufkadan Baklava Yapımı



Baklava Yapımı - Baklava Tarifi - Baklavanın Yapılışı - Cevizli Baklava

Malzemeler:


- 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka

- 2 bardak ceviz

- 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)

Şerbeti için:

- 3 bardak seker

- 2 bardak su

- Yarim limonun suyu

Yapılışı:


- Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın

- Cevizi makineden geçirin İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin

- Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin

- üstüne cevizli karışımın yarısını yayın Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin En son kalan yufkaları da üstüne kapatın Böylelikle üç katli olacaktır

- Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin

- Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin

- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.