Portakallı Krem Karamel |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Krem KaramelPortakallı Krem Karamel Nasıl Yapılır - Portakallı Krem Karamel Tarifi - Portakallı Krem Karamelin Yapılışı Malzemeler, * 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu * 3 su bardağı toz şeker * 8 adet yumurta * 1 su bardağı toz şeker Karamel Sosu için, * 1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı su Hazırlanışı, 1 Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın 2 Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin 3 Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün 4 Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın 5 Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın 6 Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün 7 Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun 8 İçine karamel kaplarını yerleştirin 9 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin 10 Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın |
|