![]() |
Kazandibi I |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazandibi IMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 100 dk ![]() Kaç Kişilik 5 Yöntem 75 gr tavuk göğüs eti 4 Su bardağı süt 1 Su bardağı tozşeker 3 Kahve fincanı sübye Yarım çay kaşığı tuz Üzerini süslemek için tarçın Hazırlanışı Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın ![]() Bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğsünü elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın (tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır) ![]() Sütü geniş bir tencerede kaynatın ve ateşten indirin ![]() Tavuk göğsünü kaynamış süte ilave edip 30 dakika dinlendirin ![]() Dinlendirme işlemi bitince diğer malzemeleride sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın ![]() Kaynarken sürekli karıştırın ![]() Hazırladığınız karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın ![]() Rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın ![]() |
![]() |
![]() |
|