Tatli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TatliLokma tatlisi Malzemeler Su bardagi un 3 Su bardagi seker 1 Tatli kasigi yas bira mayasi 2 Çorba kasigi erimis margarin 1 Çorba kasigi limon suyu 2 Su bardagi kizartmak için zeytinyagi Yap1l1_1: Yas bira mayasi 1 tatli kasigi seker,biraz su ile ezilir Un erimis margarin ,tuz konur Yavas yavas su ilave edilerek ezilmis yogurttan daha koyu bir hamur yapilir *** Üzeri örtülüp ilik bir yerde iyice kabarincaya kadar mayalandirilir *** Seker 3 bardak su ile kaynatilir Köpükleri alinip limon suyu katilir Koyu olmadan bir surup yapilir *** Yag bir tencerede kizdirilir Hazirlanan hamur sol avuç ile sikilip yaglanmis kasikla findiktan biraz büyük alinip yaga atilir *** Lokmalar kizarinca delikli kepçe ile kagit üzerine çikarilir (Fazla yagi emmesi için) *** Bekletmeden soguk suruba atilip 1-2 kere karistirilir
|
|
Tatli |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TatliREVANI Malzemeler 6 Yumurta 1 Su bardagi un 1 Su bardagi+2 Çorba kasigi irmik 4,5 Su bardagi seker Limon kabugu rendesi Yarim Limon Suyu Yap1l1_1: 4 Su bardagi seker,4 su bardagi su ile kaynatilip sulu bir surup yapilir ![]() *** Yumurtalar ile yarim bardak seker ,limon kabugu rendesi çarpilip koyu yogurt kivamina getirilir Limon suyu konup 1-2 kere daha çarpilir *** Elenmis un ve irmik karisimi ilave edilip karistirilir *** Yaglanmis kaliba veya tepsiye bosaltilip orta hararetli firinda pisirilir (25-35 dak) *** Daha büyük bir tepsiye alinip üzerine sicak surup dökülüp kapak kapatilip hafif ateste çevirerek surubu çektirilir Böylece revani 1,5 misli büyümüs olur
|
|
|
|