![]() |
Kolay Ev Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Ev Baklavasıkolay ev baklavası tarifi - baklava nasıl kesilir - baklava şerbeti dükülüşü - baklava şerbeti - baklava yapılışı Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz un kırılmış ceviz ya da fındık 200 gr margarin mısır nişastası şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak su bir kaç damla limon suyu Hazırlanışı; Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz ![]() ![]() Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun ![]() ![]() 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ![]() ![]() Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin ![]() Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın ![]() ![]() Baklavanın kesimi nasıl yapılır? resimler güncellenecek |
![]() |
![]() |
|