Ballı Milföy Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Milföy TatlısıBallı Milföy Tatlısı Tarifi - Ballı Milföy Tatlısının Yapılışı - Ballı Milföy Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Malzemeler: 1 8 adet milföy hamuru2 iri taneli dövülmüş antep fıstığı3 bal4 damla çikolata5 tarçınHazırlık 1 öncelikle milföy hamurları buzluktan çıkarılır ve oda sıcaklığında çözülmesi beklenir çok yumuşaması gerekmez şekil verecek kadar olmalı![]() 2 antep fıstıkları iri taneli olacak şekilde dövülür![]() 3 bal oda sıcaklığında olmalıdır![]() 4 bir çay bardağı kadar sadece üstünü süslemek için damla çikolata yeter5 göz kararı bal ve fıstık karşımına katılacak kadar tarçın6 fırın 175 derecede önceden ısıtılırHazırlanışı 1 milföy hamurları yumuşadıktan sonra 4 milföy üst üste konulur tabiki her katın arasına biraz tarçın ve balla karıştırılmış düvülmüş fıstık sürülür ardından bu 4 katlı milföyler bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir bu şeritler yan şekilde kullanılacak yani baktığımızda 4 kat tatlının yüzeyi olacak bu parçaları ister yanyana istersek artı + şekli oluşturacak şekilde üst üste koyabiliriz en son bu ballı fıstıklı milföylerin üstünde biraz bal gezdirilir kurumaması için artan fıstık ve ve damla çikolata ile süslenir önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar pişirilir ılık servis yapılmalıdır![]() 2 dondurma ile servis yapılabilir
|
|
|
|