![]() |
Ev Yapımı Sürme Çikolata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Sürme Çikolatakahvaltılık tarifleri - sürme çikolata nasıl yapılır ![]() içindekiler * 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı) * 80 gr bitter çikolata * 2 çorba kaşığı kakao * 1 çay bardağı süt * 1 su bardağı pudra şekeri * 1 paket vanilya hazırlanışı * Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın ![]() ![]() * Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin ![]() * Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin ![]() * Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin ![]() * Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır ![]() * Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz ![]() açıklama & notlar * Sürme çikolatamızın lezzetli olması için fındıkları mutfak robotunda iyice çekmek gerekir ![]() ![]() ![]() * İlk denemenizden sonra, ağız tadınıza göre şeker miktarıyla çok az oynayabilirsiniz ![]() * Çikolatayı eritmek için diğer bir yöntem, çikolatayı mikrodalga fırında bir mikrodalga kabında yüksek ayarda 2 dakika ısıtmaktır ![]() * Hazırladığımız karışımı ekmek üzerinde, krep içinde kahvaltılarda kullanabileceğiniz gibi pastalarınızda sos olarak kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|