Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tatlısı, şıllık

Şıllık Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıllık Tatlısı



Şıllık Tatlısı Yapılışı - Şıllık Tatlısı Hazırlanışı - Tatlı Tarifleri - Sütlü Tatlılar - İyi Şıllık Tatlısı Nasıl Yapılır


Şıllık

Şıllık Tatlısı


Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır


Akıtma arasına ceviz sarılarak şerbetlendirilip ikram edilir İki çeşidi vardır Sarma şıllık, krep benzeri bir hamur olan akıtmanın içine ceviz ya da nadiren fıstık sarılıp üstüne çok ince şerbet dökülerek yapılır Klasik anlamda şıllık ise akıtma hamurların bir tepsiye kat kat dizilmesi ve araya ceviz ya da fıstık konulmasıyla yapılır Tepsideki şıllık tercihen baklava dilimi şeklinde kesilir Üzerine sade yağ ve ince şerbet (akıt) eklenir Şıllık zaman zaman kaymak ile de tüketilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.