![]() |
Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadayıflı Pötibörlü MuhallebiKadayıflı Pötibörlü Muhallebi Tarifi - Kadayıflı Pötibörlü Muhallebinin Yapılışı - Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 1 paket Sade Pötibör Bisküvi 200 gr taze çiğ tel kadayıf 50 gr tereyağı Muhallebi için: 5 su bardağı süt 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı tozşeker 1 paket sade kremşanti Yapılışı: - Kadayıfı bir kabın içine alıp ufak parçalar halinde kırın ![]() ![]() ![]() ![]() - Bisküvileri mutfak robotunda öğüterek un haline getirin ve kadayıfa ekleyip harmanlayın ![]() - Muhallebi için kullanacağınız kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre çırpıp hazırlayın ![]() - Sütü tencereye alıp şeker ve un ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Servis bardaklarının dibine birer kaşık kadayıflı bisküvi koyup bardağın yarısına gelecek kadar muhallebi doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|